Moderniteit

Het was pas in 2000 toen dit systeem van zeilen op een jacht kwam. Tom Perkins, een risicokapitaalinvesteerder, introduceerde dit concept als een energievoorzieningssysteem voor de Maltese Falcon jacht. Deze had een vooruitgang in materialen, sensortechnologie, geautomatiseerde vouwzeilen en computeroptimalisatie van betrouwbare navigatiehoeken en hydraulische systemen maakte de DynaRig eindelijk mogelijk voor varen. Dykstra Naval Architects was een van de ontwerpers van dit jacht en ontwerpte ook de Black Pearl. De Maltese Falcon heeft de tand des tijds doorstaan, heeft het concept gedemonstreerd en de masten zijn niet gevallen.

Black Pearl is sinds zijn introductie een nieuw generatie van zeiljachten geworden met een unieke identiteit en niet alleen de grootste zeiljacht ter wereld. Naast een state-of-the-art DynaRig systeem heeft het schip de éénmotorige machinekamer, een hybride voortstuwingssysteem ontworpen door BMT Nigel Gee en een modus voor restwarmteterugwinning.

Het systeem van zeilen kan verplaatsen of vouwen door op een enkele knop te drukken: de 2900 vierkante meter zeilen kunnen in zeven minuten worden gehesen. Volgens Oceanco is dit jacht klaar ‘’om de aandacht van de wereld nu en in de komende decennia te krijgen’’. Black Pearl is 106,7 meter lang, heeft een breedte van 15 meter en haalt snelheden tot 30 knopen.