Bootmonteur van plezierjachten

Voor wie talent heeft op het gebied van mechanische motoren en van boten houdt is bootmonteur een beroep met toekomst. Steeds meer mensen kopen een boot om hun vrije tijd op het water door te brengen. In het vaarseizoen gaan mensen er in het weekeinde met hun boot op uit en in de zomer wordt er een langere vakantie op de boot gehouden. En met zoals bij auto’s gaat er bij boten ook regelmatig iets kapot.

Reparaties op locatie

In Nederland zijn er door het hele land heen veel rivieren en meren waar een plezierjacht kan komen. Als reparateur kun je dus door heel het land heen moeten om reparatiewerkzaamheden te verrichten. Daarvoor heb je een goede auto met een goede bedrijfswageninrichting nodig. Je zult namelijk ter plekke de nodige gereedschappen bij je moeten hebben. Een bedrijfswageninrichting waarin je alle spullen overzichtelijk kunt opbergen is hiervoor ideaal.

Voordat je deze bedrijfswageninrichting uitzoekt, kun je het beste eerst zorgen dat je al het gereedschap hebt. Daarnaast zul je er rekening mee moeten houden dat je niet altijd met je auto vlak bij de boot kunt komen. Daarom is het handig om een bedrijfswageninrichting te kiezen met uitneembare delen die gemakkelijk te dragen zijn.

Als bootmonteur is het zinvol wanneer je niet alleen kennis hebt van de motoren van boten, maar ook weet hoe je polyester moet repareren. In de praktijk zal een bootmonteur hiervoor niet zo heel vaak worden gebeld. Bij grote lekken moet de boot het water uit en naar een werf gebracht worden en veel booteigenaren weten bij kleine polyesterschade zelf ook hoe ze dit kunnen repareren. Het kan echter voorkomen dat de problemen met een boot tijdens een ongelukje ontstaan en dat er meerdere soorten schade zijn. Dan is het uiteraard wenselijk dat je overal wat vanaf weet.

Voordelen en nadelen van het beroep

Als bootmonteur op locatie heb je een heel vrij beroep en kom je op veel mooie plaatsten. Ook zijn je klanten bezig van hun vrije tijd te genieten, waardoor ze over het algemeen in een goed humeur zullen zijn. Het nadeel is echter dat je op onregelmatige tijden werkt. Aangezien de plezierjachten vooral in het weekeinde aan het varen zijn, zul je vaak dan moeten werken en bereikbaar moeten zijn.

Het is natuurlijk ook mogelijk om bootmonteur te worden op een jachtwerf waar de boten voor onderhoud of reparatie naartoe worden gebracht. In dit geval heb je normale werktijden omdat het geen spoedreparaties zijn. Een combinatie van beiden, waarbij je opgeroepen kan worden vanuit de werf, behoort ook tot de mogelijkheden.

De ontwikkeling op het gebied van plezierjachten gaat ontzettend hard. Er komen steeds luxere en modernere exemplaren waarbij ook de techniek verandert. Als bootmonteur is het daarom noodzaak om je kennis op peil te houden en indien nodig aan bijscholing te doen.