Boten verhuren

Voor jezelf beginnen als verhuurder van boten hoeft niet meteen een enorm grote stap te zijn. Je kunt bijvoorbeeld starten met enkel de verhuur van jouw eigen boot. De laatste jaren is varen enorm populair geworden, dus het is absoluut een goede tijd om nu een bootverhuurbedrijf te beginnen. Realiseer je wel dat de meeste mensen het leuk vinden om te varen als het lekker weer is of tijdens vakanties, dus het bootverhuurbedrijf zal wellicht niet het hele jaar door winstgevend zijn.

Hoe verhuren?

Als je een bootverhuurbedrijf wilt beginnen, is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste mensen bereikt om je sloep, motorboot of (zeil)jacht te verhuren. Ga je reclame maken of verhuur je liever alleen aan bekenden? Het is in ieder geval belangrijk om jezelf te realiseren dat hoe aantrekkelijker je de prijs maakt, des te sneller de boot verhuurd zal worden. Natuurlijk moeten de vaste lasten voor de boot en de onderhoudskosten worden terugverdiend door de verhuur, maar je wil er vast ook nog een zakcentje aan kunnen verdienen. Om je bedrijf op den duur te laten groeien heb je zelfs nog extra winsten nodig.

Administratie op orde

Soms is het aantrekkelijk om met een lagere prijs te beginnen om wat meer bekendheid te krijgen. Zodra het eenmaal gaat lopen en je krijgt door de goede recensies en mond-tot-mondreclame meer aanvragen, kan de prijs langzaam wat meer gaan stijgen. Het is wel verstandig om gelijk voor een goed CRM systeem te kiezen. Hiermee kun je bijvoorbeeld strategieën uitwerken, verhuur- en marketingstrategieën hanteren, klanten aantrekken en behouden en een overzichtelijke administratie aanleggen.

Doe het goed

Het is belangrijk dat je professioneel te werk gaat. Zorg dat de boot of schepen in orde zijn en zorg dat je goed bereikbaar bent voor vragen of boekingen. Realiseer een website, het liefst met een chatfunctie en een reserveringssysteem. Via de reserveringen kunnen ook direct de gegevens van de klant worden vastgelegd.