Wat kunnen we verwachten in de toekomst?

Boten en schepen bestaan al erg lang, veel innovaties hebben plaatsgevonden en de laatste jaren hebben we veel nieuwe inspiraties zien manifesteren. Schepen worden steeds moderner, niets vergeleken met de klassieke schepen. De nieuwe generatie die te verwachten is bestaat uit schepen met heel andere structuren en robot-schepen die geen man aan boord hebben die met afstandsbedieningen worden bestuurd en verre afstanden zullen afleggen. Dit is nog niets, velen ontwerpers en experts komen met de nieuwste innovaties gemaakt van de laatste en beste technologieën. Natuurlijk is het van groot belang dat er rekening mee moet worden gemaakt dat we goed omgaan met de milieu, dit is een belangrijke variabel.

De Nederlandse scheepswerf Oceanco heeft sinds kort de moderne jacht Black Pearl geïntroduceerd, een 106-meter lang driemaster-zeilschip, bekend als ‘’het grootste zeiljacht ter wereld” en als de exponent “van een nieuwe generatie boten’’. De nautische sector, die ook op zoek is naar efficiëntere vormen van voortstuwing en die het milieu respecteert, wedt opnieuw op de wind als een belangrijk onderdeel van de energievoorziening voor de boten van de toekomst. DynaRig, een windaandrijvingssysteem dat in 1960 door de Duitse ingenieur Wilhelm Prölß met het opperbeste is bedacht, is het startpunt van de Black Pearl jacht en de schepen die zullen komen.

Ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Hamburg en met de financiële steun van de Hamburgse Senaat werkte Wilhelm Prölß aan de ontwikkeling van de DynaSchiff, een 160 meter lang schip met zes stalen masten en ingebouwde zeilen die brandstofbesparing beloofden tussen 40% en 60% en een groter respect voor het milieu. Ondanks het feit dat prototypes op schaal werden gemaakt en in de windtunnel werden getest, zag de DynaSchiff het licht op dat moment niet omdat de materialen voor de constructie van de masten te zwaar waren, de hydraulica onvoldoende geavanceerd was en de zeilbedieningen vereisten veel personeel.