Grote schepen

We hebben buiten normale schepen ook grote schepen, deze hebben andere kenmerken. Grote schepen zijn solide schepen erg groot in zijn lengte en hoogte. Ze zijn vooral geschikt voor belangrijke navigatie. Het schip is ontworpen onder de volgende omstandigheden: drijfvermogen, weerstand, waterdichtheid, zeewaardigheid en stabiliteit.

Grote schepen zijn boten met een resistente scheepsromp, dat is de dekking van het schip, gebouwd met het doel dat het zijn snelheid goedkeurt en de beste kwaliteiten biedt om te voldoen aan de navigatie, aan de andere kant heeft het een brede dekking en aanpassingen waarmee je gedurende lange tijd kunt navigeren.

Een van de meest belangrijkste functies van de grote schepen is het vervoer of de overdracht van personen, ladingen en het uitvoeren van speciale taken. Desondanks zijn er verschillende soorten schepen volgens de functies die ze vervullen en, door de methode die ze gebruiken voor hun werking.

Zo hebben we bijvoorbeeld het stoomschip, een schip dat zich verplaatst door middel van stoomenergie aanvankelijk toegepast op hekwielen en later op propellers. De eerste keer dat dit navigatiemiddel werd gebruikt, was in 1786, toen de Amerikaanse uitvinder John Fitch een kleine stoomboot op de Delaware rivier lanceerde.