Verschil tussen boot en schip

Het is vrijwel duidelijk wat het verschil tussen een boot en een schip is. Er bestaan veel specifieke verschillen tussen de twee. Af en toe is het verwarrend aangezien een boot op een schip kan lijken en er zijn schepen die verschillende kenmerken hebben van een boot. Wat zijn precies die specifieke verschillen?

Een schip staat voor alles dat een drijvend object is met een minimale lengte van 2,5 meter. Als de lengte kleiner is, kan deze niet als zodanig worden beschouwd. Bijvoorbeeld een kleine pneumatische speelgoedboot. Dus hebben we de lengte van 2,5 meter als minimum om te zeggen dat een drijvend apparaat de staat van het schip heeft.

Binnen de bootcategorie kunnen we de andere definities opnemen: boot, jacht en vaartuig. Aldus kan elk drijvend artefact, groter dan de minimumlengte, of het nu een kano of een 300 meter-tankschip is, als een schip worden beschouwd.

Schip is de meest generieke definitie. Het omvat vele doelen: het transport van goederen, mensen, recreatie, het commerciƫle en lucratieve doel, nationale defensie, onderzoekswerk en zelfs oliewinningplatforms.

Als we het hebben over een boot, verwijzen we naar een type boot dat beperkt is door zijn lengte. Een boot verwijst naar een kleinere bootlengte van maximaal 24 meter (het maximum dat een jachtmeester kan besturen). Hoewel, het is geen probleem om een vaartuig van 30 meter boot te noemen.

Boot, van beperkte lengte, verwijst naar plezierboten, vissersboten en kleine bootjes. Dat doet niets af aan het algemene doel van de boot. We kunnen boten vinden die aan de nationale defensie zijn vastgemaakt, zoals militaire boten en plezierboten, zoals een zeilboot van 6 meter lang.