Grote schepen

In hetzelfde jaar van wanneer John Fitch patent werd met de stoomboot, had hij al een die een snelheid wist te bereiken van 10 kilometer per uur en in 1807 Robert Fulton, een andere Amerikaanse uitvinder, hij heeft de eerste raderstoomboot gebouwd, genaamd naar Clermont die de rivier de Hudson overstak, de 240 km aflegde die New York van Albany scheidde. Met die boot werd de eerste reguliere stoomdienst gevestigd.

Door de jaren heen is dit systeem geperfectioneerd en vervangen door zeilboten, wat meer veiligheid betekende met betrekking tot de kracht of richting van de wind. In 1897, ontwikkelde Rudolf Diesel de motor die zijn achternaam zou dragen, gebaseerd op de interne verbranding van een andere brandstof afkomstig van olie, die een einde maakte aan de stoomboot, die het nadeel van een hoog kolenverbruik vertoonde.

Later kwamen de grote schepen met propellers. Schepen met propellers worden voortgestuwd door middel van propellers die nodig zijn voor bewegingen. Rond het jaar 1836 voerden Smith en Ericsson het eerste propellerschip in, dat de hekwielen zou vervangen, in 1897 bedacht Joseph Ressel het definitieve en effectieve propeller dat tot op de dag van vandaag wordt gebruikt. Deze zorgt voor een efficiënter gebruik van de energie die door de stoommachine wordt geleverd. Al snel waren de stoomschepen totaal vervangen door onderwaterpropellers en werden de dampen van de hekwielen ontwapend en ontladen.

Grote schepen die heel significant zijn geweest van het verleden tot het heden zijn onderzoekingsschepen. Oceanografische onderzoeksschepen zijn ontworpen en uitgerust om wetenschappelijke onderzoeksmissies uit te voeren, zoals het analyseren van de fysische, chemische of biologische kenmerken van zeewater, of het uitvoeren van observatietaken van het mariene ecosysteem. Voor deze doeleinden zijn onderzoeksschepen ontworpen om een groot aantal aan oceanografische activiteiten te bedienen.

We hebben oo het bekende vlaggenschip. Het vlaggenschip is een groot schip waarvan de grootte groter dan een equivalent van vijfhonderd ton is, het heeft ook een groot dek en is geconditioneerd voor lange reizen. Het wordt normaal gesproken gebruikt voor militaire of commerciële doeleinden. Vanuit een militair oogpunt is het het belangrijkste schip in een vloot waar de opperbevelhebber van een marines eskader is gevestigd. Deze benaming was tijdelijk omdat het kon variëren waar de admiraal zijn vlag ophief. Natuurlijk, vanwege de functies die moesten worden vervuld in dit schip, begonnen de Admiraals faciliteiten aan boord aan te passen die ze nodig hadden. Zo verschenen in deze vlaggenschepen de vergaderzaal van de kapitalen van de vloot en ook een kantoor van de admiraal waar hij zijn tactieken en strategieën uitwerkte. In de oudheid werd dit schip gekozen uit schepen van eerste klasse, waardoor een ruimte achter de drie dekken mogelijk was, voor de kamers van de admiraal en kantoren van het personeel.