Uitvoeren van de eerste tests van moderne schepen

Volgens Rolls-Royce is een van de uitdagingen om een manier te vinden om de huidige sensortechnologieën die van toepassing zijn op slimme schepen veilig en economisch te combineren, en een andere uitdaging is om autonome beslissingssystemen te ontwerpen, wat een geleidelijk en interactief proces is, onderworpen aan zeer uitgebreide testen en simulaties.

De werking van de robotschepen, die autonome beslissingen combineren met wat op afstand wordt bestuurd, zal op zijn minst even veilig zijn als die van de huidige schepen, en heeft het potentieel om de problemen als gevolg van menselijke fouten te verminderen, hoewel er nieuwe soorten risico’s zijn die moeten worden geïdentificeerd en geanalyseerd, volgens het Rolls-Royce.

De eerste tests worden uitgevoerd in Finland. Binnen dit initiatief wordt een reeks sensoren in verschillende klimatologische en operationele omstandigheden al in Finland getest en is een simulator van een besturingssysteem van een autonoom schip gebouwd om alle mogelijke communicatiesituaties te testen.

Het eerste schip dat we zullen zien die op afstand bestuurd wordt voor commercieel gebruik, dit zal plaatsvinden aan het einde van dit decennium. We zullen deze test zien op een veerboot, deze opereert momenteel tussen de eilanden Korpo en Houtskär in Finland.